σχόλιο ID-ont
- "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση", "Κάρτα του Πολίτη",
- "αποτελεσματική ψηφιακή δημόσια διοίκηση που θα σέβεται απόλυτα και τα προσωπικά δεδομένα, και τη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και την ελεύθερη βούλησή τους",
-"θα σέβεται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και θα προστατεύει από καταχρήσεις εξουσίας»",
- "θα διασφαλίζει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών" και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες μπούρδες έχετε ακούσει πολλές, μας λέει η NSA...
  Τίποτα δεν είναι ασφαλές. Απλά όσο εσείς γεμίζετε την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" με τα προσωπικά σας δεδομένα, τόσο εμείς θα έχουμε στο πιάτο μας τα φρέσκα, ζεστά, σπαρταριστά ευαίσθητα και μη προσωπικά δεδομένα σας, δια πάσαν χρήση...

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA προσπαθεί να αναπτύξει έναν κβαντικό υπολογιστή που θα μπορεί να σπάσει κάθε επιπέδου κρυπτογράφηση, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται Washington Post από το «φάκελο Σνόουντεν».
 
Η ανάπτυξη κβαντικού υπολογιστή θεωρείται κατά γενική ομολογία ο στόχος για το επόμενο βήμα στην πληροφορική, αλλά η εφημερίδα υποστηρίζει πως η NSA δεν βρίσκεται πιο κοντά στην επίτευξή του από άλλους ερευνητές.

H θεωρητική ανάπτυξη ενός τέτοιου υπολογιστή θα έδινε στην υπηρεσία τη δυνατότητα να σπάει με ευκολία την κρυπτογράφηση με την οποία προστατεύονται τραπεζικά στοιχεία, ιατρικά αρχεία και κρατικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα, η έρευνα γύρω από την ανάπτυξη ενός τέτοιου «υπερ-υπολογιστή» είναι μέρος του ερευνητικού προγράμματος της NSA με τίτλο «Διείσδυση σε σκληρούς στόχους» και κόστος 79,7 εκατ. δολάρια.
 
Η επιστημονική και ερευνητική κοινότητα έκανε εδώ και καιρό αρκετές εικασίες για το εάν η NSA είχε κάνει προόδους στην ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστικών μηχανών.
 
Τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα δεν δίνουν την εντύπωση ότι η υπηρεσία βρίσκεται σημαντικά πιο κοντά στον στόχο από τις υπόλοιπες ερευνητικές ομάδες (οι οποίες, σύμφωνα με τα έγγραφα της NSA, βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ, στην Ελβετία και την ΕΕ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top