σχόλιο ID-ont: Μόνο "στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων" είχε αυτός ο κύριος; Στοιχεία για τα εισοδήματά μας διαχρονικά δεν είχε; για τον αριθμό των παιδιών μας; τα στοιχεία του Ε9 δεν τα είχε; Τι έκανε δηλ; Επιλεκτική κλοπή; Λίγο απίθανο μας φαίνεται! 

Θυμάστε παλαιότερα και την περίπτωση του Περιστεριώτη; http://id-ont.blogspot.gr/2010/10/57.html

Μετά από όλα αυτά, μπορεί ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κος Βολουδάκης να μας πει πως η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση «θα σέβεται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και θα προστατεύει από καταχρήσεις εξουσίας»;

Την ίδια στιγμή που ο κος Βολουδάκης ισχυριζόταν το ανωτέρω στη Βουλή, (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63735974) ο κος 35χρονος περιφερόταν με τα προσωπικά μας δεδομένα ανα χείρας ...

Έλεος κύριοι, έλεος !!! Βγείτε τουλάχιστον και πείτε οτι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (και η Ηλεκτρονική Ταυτότητα - Κάρτα του Πολίτη που τη συνοδεύει) είναι ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ! Μην μας δουλεύετε κι από πάνω !


ΕΘΝΟΣ: ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία, μετά τις έρευνες που άρχισαν έπειτα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και διερευνάται εάν τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες.


Χ. Μανούρας: Ερευνάται το ενδεχόμενο παραχώρησης των δεδομένων

O 35χρονος κατηγορείται για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής, Χρήστος Μανούρας.

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων», ανέφερε, επίσης.

Ο Χ. Μανούρας, είπε, επίσης, ότι «διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής.

Δ. Γεωργατζής: Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελία
«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής:

«Άμεσα και ύστερα από σχετική παραγγελία, όπως προβλέπεται εξάλλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς».

Είπε, επίσης, ότι «με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του ως άνω παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργατζής, «από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63740609

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top