σχόλιο ID-ont: Θυμάστε την έκφραση "το κινητό θέλει τον Γερμανό του" από την σχετική με τα κινητά διαφήμιση; Κάτι αντίστοιχο φαίνεται θα ισχύσει και για την Κάρτα του Πολίτη... 

Πιο συγκεκριμένα, στις αρμοδιότητες του κου Hans Reichenbach (ΡΑΪΧενμπαχ) μαζί με τους πρώτους 200 (task force) του, και με άλλους 200 που θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή, θα είναι να "συμβουλεύουν" την Ελληνική Κυβέρνηση πάνω σε διάφορα θέματα. Ένα εξ αυτών είναι - όπως διαβάζουμε στο κατωτέρω δημοσίευμα - και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τμήμα της οποίας είναι η Κάρτα του Πολίτη.

Έρχονται λοιπόν οι Γερμανοί στη χώρα μας για να φέρουν - μεταξύ των άλλων - και την Κάρτα του Πολίτη; Ένα πρώτο σχόλιο είναι ότι στην χώρα τους δεν μπορούν να φτιάξουν "αξιόπιστη" Κάρτα του Πολίτη (1ο δημοσίευμα Deutsche Welle, 2ο δημοσίευμα Deutsche Welle, 3ο δημοσίευμα Deutsche Welle) και θα το καταφέρουν στην Ελλάδα; Aναρωτιόμαστε, μήπως το εγχείρημα της Κάρτας του Πολίτη στην Γερμανία συναντά αντιδράσεις και είπαν να δοκιμάσουν σε κάποια άλλη χώρα που το πεδίο είναι πιο ... πρόσφορο (λόγω του σοκ που έχει υποστεί ο πληθυσμός εξαιτίας των αλλεπάλληλων μνημονίων); 


Φόροι, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αναμόρφωση ΕΣΥ οι τρεις στόχοι της Task Force 

Στους στόχους που έχει θέσει η Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε οι τρεις βασικές προτεραιότητες του κλιμακίου είναι:

1. Αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο προϋπολογισμός εδικά στο σκέλος της συλλογής των φόρων

2. Ανάπτυξη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που μπορεί να επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην ελληνική δημόσια διοίκηση και να συμβάλει στην εμπέδωση της διαφάνειας 

3. Αναμόρφωση συστήματος υγείας

Ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι βασικός στόχος είναι η ανάκτηση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας και η στήριξη της απασχόλησης. 

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια η ύφεση έχει επιδράσει στον ελληνικό πληθυσμό και ανέφερε πως με την καλύτερη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ θα μπορέσει να γίνει η επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα την έλλειψη τραπεζικής ρευστότητας, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν έχει μαγικές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον αριθμό των μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η ελληνική κυβέρνηση στην παρούσα περίοδο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η συνδρομή της Ομάδας Δράσης δεν σχετίζεται με τους ελέγχους αξιολόγησης που διενεργεί η τρόικα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top