σχόλιο ID-ont: O κος Falciani έκλεβε συστηματικά τα στοιχεία των καταθετών της Τράπεζας HSBC στην οποία εργαζόταν και τώρα έχει βγει στη γύρα και πουλάει τα στοιχεία σε ...κυβερνήσεις. Παράνομη η κλοπή, παράνομη η πώληση, νόμιμη η αγορά αφού γίνεται από κυβερνήσεις!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ; Ποιος θα μας φυλάξει από τον υπάλληλο που θα έχει πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων της "Κάρτας του Πολίτη", θα κλέψει τα προσωπικά μας στοιχεία και θα βγει να τα πουλήσει σε κάθε είδους ενδιαφερόμενο; Εδώ ιδιωτική πολυεθνική τράπεζα δεν μπόρεσε να το αποτρέψει και θα το καταφέρει το αρμόδιο Ελληνικό Υπουργείο; Ο Falciani κοντεύει να γίνει και ήρωας για αυτή του την πράξη !!! πλούσιος πάντως είναι ήδη ...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Η λίστα των 1.991 Ελλήνων με τις μαύρες καταθέσεις

"... Η «λίστα» πήρε το όνομα «Falciani» από το όνομα του υπαλλήλου που εργαζόταν στην HSBC και κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς και να πάρει τη λίστα, που κατά τον ίδιο έχει 80.000 λογαριασμούς!



Η HSBC το αμφισβητεί εν μέρει, δηλώνοντας στη Γενεύη ότι ανέρχονται σε 24.000 οι λογαριασμοί της «λίστας».


Ο 38χρονος Herve Falciani, από το Μονακό, εργαζόταν από το 2000 στο τμήμα Πληροφορικής στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων. Από το 2006, που πήρε προαγωγή και μεταφέρθηκε στα κεντρικά της HSBC στη Γενεύη, ως το 2008 έκλεβε δεδομένα από λογαριασμούς πελατών της τράπεζας, αν και είναι ακόμα ασαφές πώς το κατάφερε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο στόχος του ήταν να αποκαλύψει τη φοροδιαφυγή, αλλά, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, έβγαλε στη γύρα προς πώληση τη λίστα, ζητώντας μεγάλα ποσά. Ήδη την «αγόρασαν» η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.


Όπως έχει ανακοινωθεί, 9.000 λογαριασμοί ανήκουν σε γάλλους καταθέτες, 7.000 σε Ιταλούς και οι υπόλοιποι 8.000 ανήκουν σε Γερμανούς, Λουξεμβούργιους και Έλληνες. Όπως υποστηρίζουν έγκυρες πηγές, οι «ελληνικοί» λογαριασμοί ανέρχονται σε 1.991! ...."

Σχόλιο ID-ont: Οι επισημάνσεις είναι δικές μας

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=62294&colid=37&catid=34&dt=2010-12-26

φωτογραφία: http://barbadosfreepress.wordpress.com/2010/09/30/bajans-on-stolen-list-of-secret-swiss-bank-accounts-the-hsbc-private-bank-scandal/

O κος Falciani και η "τρύπα" στην βάση δεδομένων της ... Κάρτας του Πολίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top